Champagnes en Mousserende wijnen

Champagnes en Mousserende wijnen
 

 

Prosecco brut  Di Valdobbladene o.c. Donini Prosecco Frizzante
Gemaakt van 100% Prosecco-druiven, uit diverse wijngaarden op de hoger gelegen hellingen. Dankzij het terroir en het microklimaat een wijn van grote finesse. “Crede” staat voor klei, en wel voor de sterk kleihoudende bodem waar de druiven voor deze wijn vandaan komen. Intense geur van appels, peren, bloemetjes, fris, elegant, nobele zuren, harmonieus, enorme lengte
per glas     €. 5.5
per fles     €.  30


Champagne Pol Roger
Traditioneel. Belangrijk zijn de 7 km lange kelders, die tot de koudste (± 9 °C) van de Champagnestreek behoren. Hoe lager de temperatuur, hoe langzamer de gisting, hoe fijner de belletjes en voller het bouquet.. Een elegante champagne waarin de Pinot Noir, Pinot Meunier en Chardonnay druiven uitstekend met elkaar in balans zijn. Kenmerkend zijn de goudgele tint en verfijnde mousse. De subtiele smaak onderscheidt zich door een zweem van witte bloesem en de afdronk is lang en indrukwekkend.
per glas     €.  10
per fles     €.  55


2008 Champagne Pol Roger Brut Rosé Millésimé
Een diep roze kleur is iconisch voor de Pol Roger Brut Rosé Millésimé. Deze Rosé Champagne bevat lichte en crèmige mousse vergezeld door hints van rijp rood fruit, zoals aardbeien en frambozen. Het is een elegante en zachte wijn met een eindeloze afdronk.
per fles     €.  75

 

Champagne Taittinger Nocturne Sec
De neus is subtiel en fris en doet denken aan de heerlijke geuren van witte bloesem en rijp fruit met hinten van gele perzik en gedroogde abrikozen. Geuren die doen denken aan rozijnen en fruit in siroop voeren de boventoon. De afdronk is lang en zacht met een aangenaam geurig zoetje. Al met al een rijpe, volle krachtige wijn van een intense zachtheid, tederheid en passie
per fles     €.  60


Champagne Billecart-Salmon Brut
Dit prachtige familiebedrijf heeft een zeer oude wijntraditie die in 1818 (!) is begonnen, en tot op de dag van vandaag is het nog steeds in handen van de eigen familie Billecart. Kwalitatief behoort dit huis tot de beste. Deze wijn is gemaakt van met name Pinot Noir en laat zien wat echte Champagne te bieden heeft.
per fles     €.  75